Eminem en Shady Records vieren dit jaar het vijftienjarig bestaan van het hiphop-label met een ‘Best Of’-album getiteld ‘ShadyXV’. Naast bekende hits als ‘In Da Club’ van 50Cent en ‘Lose Yourself’ van Eminem is ook nieuw werk van de artiesten uit de Shady Records stal te horen. De single ‘Guts Over Fear’ van Eminem is eveneens afkomstig van het album ‘ShadyXV’ en is deze week uitgekomen op de download- en streamingplatforms.

Op de single ‘Guts Over Fear’ werkt Eminem samen met de Australische zangeres Sia. Het nummer is geproduceerd door Emile Haynie die eerder achter de knoppen zat voor het met een Grammy bekroonde album Recovery van Eminem. ‘Guts Over Fear’ is tevens te horen in de trailer en de aftitelingstrack van de film ‘The Equalizer’ die binnenkort in de bioscoop te zien is.

Het is 1999 als Eminem samen met zijn manager Paul Rosenberg groen licht krijgt om een eigen hiphoplabel op te zetten. Shady Records is geboren. De eerste artiest die bij het label tekent is de hiphopformatie D12 die met het met dubbel platina bekroonde album ‘Devil’s Night’ de toon zetten voor het succes van Shady Records. ‘Lose Yourself’ van Eminem, dat afkomstig is van de ‘8 Mile’-soundtrack is het eerste hiphop-nummer ooit dat een Acadamy Award ontvangt voor ‘Best Original Song’. De soundtrack van de film ‘8 Mile’ krijgt de drie dubbel platina status. Niet veel later wordt in 2002 het debuutalbum ‘Get Rich Or Die Tryin’ van 50Cent uitgebracht. Het album wordt maar liefst acht keer platina en is het snelst verkopende debuutalbum ooit. Met de releases van artiesten als Obie Trice, Yelawold en Slaughterhouse is Shady Recods een van de best verkopende hiphoplabels ter wereld.

Deel: