FemME zet de vrouw in de metal centraal. Dan denk je natuurlijk meteen aan zangeressen, maar bij FemME kunnen ze ook gitaristen, componisten of zelfs ontwerpster zijn. Dus zijn er niet alleen optredens van bands die vrouwen in de gelederen hebben, maar is er ook een heuse modeshow. FemME wordt geopend door een modeshow van de ontwerpster Ingeborg Steenhorst van I Style Stars. In die hoedanigheid ontwerpt ze de kleding van onder andere Cristina Scabbia en Lacuna Coil, Floor Jansen (Nightwish/ReVamp), Simone Simons en Epica en Dianne van Giersbergen (Xandria/Ex Libris). Tijdens de modeshow treedt Karmaflow live op, ook in kostuums van Ingeborg Steenhorst en is er een luchtacrobatiekshow van Aerial Art -Magical Air Theatre. Wanneer je alleen naar de modeshow wilt, krijg je een refund van € 20,- wanneer je voor de start van de eerste band (ca. 14:30) FemME weer verlaat. De modeshow kost dan dus maar € 5,-.

FemMeLa Ventura
La Ventura speelt melodieuze metal en heeft met zangeres Carla van Huizen een trekker in huis. Met het album “White Crow” oogst de band lovende kritieken in binnen- en buitenland.

Revengin
Revengin heeft hun oorsprong in Rio de Janeiro. Het album “Cymatics” wordt in september uitgebracht en zal vol symfonische metal staan.

Adeia
Deze progressieve metal band uit Rotterdam is opgericht door de klassieke violiste Laura ten Voorde. Ze zocht naar een combinatie van klassieke muziek, progressieve metal en donkere muziekvormen. Op het album “Hourglass” laat horen dat deze niet alledaagse bezetting een extra dimensie schept.

theNAME
theNAME stond eerder dit jaar in het voorprogramma van Tarja en dwong daar veel respect af. In de basis is theNAME metal, maar de songs van het album “Unchained” zijn dynamischer met popinvloeden.

Skeptical Minds
Skeptical Minds komt uit België, maar heeft met Karolina Pacan een Poolse sirene in huis. De Electro-Industrial-Metal stond onder andere in het voorprogramma van Lacuna Coil, Apocalyptica, Moonspell en Epica.

Asrai
De historie van Asrai gaat terug tot 1988 en begon als een all-female band. Door de jaren heen veranderde de line up, maar spil blijven zangeres Margriet en drumster Karin. Asrai speelt op het grensvlak tussen gothic- en overige metalgenres en bracht hun platen onder andere uit bij het fameuze Season Of Mist label.

Izegrim
Het kwartet Izegrim maakt geluid voor meer. Deze death/trash metal band rond ‘growling’ front girl Marloes heeft al vele podia gedeeld met bands als Kreator, Annihilator en Onslaught. Hun laatste album Congress of the Insane gaat over het slechte in de mens, maar is erg positief ontvangen.

MaYaN
Ook de headliner van vanavond heeft een licht politieke boodschap op het laatste album Antagonise. MaYaN mag met recht een superband genoemd worden, met leden uit Epica, Stream of Passion, Purest of Pain en Karmaflow. MaYaN staat garant voor een stevige portie symfonische death metal.

FemME vindt op zondag 28 september 2014 vanaf 13.00 uur plaats in de Effenaar in Eindhoven. Kaarten kosten € 25,-. Line-up: MaYaN + Izegrim + Asrai + Skeptical Minds + The Name + Adeia + Revengin + La Ventura + Ingeborg Steenhorst ‘I STYLE STARS’ Fashion Show featuring Karmaflow & Website Aerial Art – Magical Air Theatre

Deel: