Fleetwood Mac zangeres Stevie Nicks brengt op 7 oktober een nieuw studio album uit. Het nieuwe album zal ’24 Karat Gold – Songs from the Vault’ gaan heten. Voor vinylliefhebbers is het album al op 29 september verkrijgbaar als dubbel LP in een gelimiteerde oplage.

Op het album staan nummers die Stevie Nicks tussen 1969 en 1987 schreef, maar niet eerder heeft uitgebracht. En twee nummers schreef ze in 1994 en 1995. Stevie Nicks kwam op het idee om oude nummers opnieuw op te nemen nadat ze erachter kwam dat veel oude demo’s op Youtube opdoken. ‘We vonden alle songs terug die op een bepaalde manier uit mijn huis waren verdwenen. Ik zie het als 24 karat goud’. Waarmee ze gelijk de titel van het album verklaard.

Net als haar vorige album ‘In Your Dreams’ uit 2011 werd ook dit album geproduceerd door Dave Stewart. De opnames voor het album vonden plaats in Nashville en Los Angeles. Nicks is van plan om voorafgaand aan de release van het album al wat previews te laten horen via naar nieuwe account op Instagram. Een solotournee zal er niet volgen, want komend najaar zal Stevie Nicks weer met Fleetwood Mac op tournee gaan door de Verenigde Staten. Bijzonder aan deze tournee van Fleetwood Mac is dat Christine McVie na 15 jaar weer zal meespelen.

Deel: