Nederland was altijd een belangrijk land voor Guy Forsyth. Zijn debuut-cd verscheen in 1994 op het Nederlandse Lizard Disc label en de Texaan kwam ons kleine landje regelmatig bezoeken. Met “The Pleaser” is nu op Forsyths eigen label Small And Nimble Records zijn nieuwe album verschenen, waarop hij wordt begeleid door gitarist George Rarey, bassist Naj Conklin en drummer Mark Hays. Forsyth zelf neemt zang, gitaar en mondharmonica voor zijn rekening.

“The Pleaser” is een zeer fraai album geworden, waarop Forsyth laat horen naast een goede muzikant ook een prima songwriter te zijn, die over diverse onderwerpen kan schrijven Naast het vrolijkere werk als in “Put A Little Sex In It” en “Miniskirt” is de ondertoon in songs als “Poverty Line” en “Nobody Gonna Bail Me Out” veel serieuzer. Mijn favoriete songs zijn de opener “Good Stuff” met prima werk van beide gitaristen, het al genoemde “Put A Little Sex In It” en de countryblues “Time To Move”.

Een bijzonder goede cd. Goed geschreven en gespeeld met de nodige variatie. Tegelijk met deze cd is het debuutalbum “High Temperature” en de live-cd “Red Dress Live” uitgebracht. Een mooi pakket om tegelijkertijd aan te schaffen. (8/10) (Small And Nimble Records/Lizard Discs)

Deel: