Afgelopen zaterdag vond in het centrum van Wijk bij Duurstede het jaarlijkse Mazijkpop plaats. De naam van het festival is ontleend aan het stuk grond waarover David van Bourgondië eeuwen geleden van zijn woning in het kasteel naar de kerk trok dat gepaard ging met een muzikale optocht.

Het kleine gezellige festival biedt jaarlijks podium aan nieuw talent, zo ook bands met leden uit de regio en het bleek ook uit lichting 2014 dat Wijk bij Duurstede nog steeds goed op de kaart gezet wordt. Na een fijne muzikale opwarmer van de plaatselijke Blues Brothers, gaf Yvon Mocking met haar 4-koppige band duidelijk aan dat er nog steeds te weinig Rock-chicks op de Nederlandse podia staan. Na de lancering van haar CD in september zal daar zeker verandering in komen.

Slapback Johnny bracht het inmiddels volgelopen terrein aan het dansen met hun Rock-a-Billy en Jumpblues klanken gevolgd door afsluiter Dude; de nieuwe rockband van Marcel de Groot, Jan Kanis, Francesco Colella en Jean Monsou. Het was het tweede optreden van de band, grotendeels eigen energieke pop-songs van een hoog kaliber, Dude is er klaar voor om de NL-podia te bestormen.

Foto’s (c) Tom Moerenhout/Maxazine

Deel: