Aankomende zaterdag 19 juli is er weer een aflevering van het gezellige Wijkse festival MAZIJKPOP dat vanaf 19.00 uur gehouden gaat worden op het Mazijkterrein achter Café ’t Hoff op de Markt in Wijk bij Duurstede en georganiseerd is door de Wijkse Popmuziekvereniging. Gelukkig heeft deze vereniging weer wat sponsors kunnen vinden waardoor Wijk bij Duurstede muzikaal op de kaart gehouden blijft.

Het festival zal worden geopend door de Waikse Bluesbrothers, een Wijkse uitvoering van de bekende act van John Belushi en Dan Aykroyd. Veel te gast op grote evenementen en nu op het Mazijkpodium met al die geweldige songs uit de gelijknamige films en de wereld van de Rhythm & Blues.

Dit wordt gevolgd door een optreden van zangeres Yvon Mocking die met haar 4-koppige rockband zelfgeschreven songs ten gehore zal brengen. Ongetwijfeld zullen ook songs van de binnenkort te verschijnen CD gespeeld worden.

“Slapback Johnny”, de derde groep op het programma is een op Rock & Roll festivals  populaire Rock ’n Swingband. De afsluiter is in handen van de nieuwe rockband “DUDE” ; drummer Jean Monsou en zanger-gitarist Jan Kanis speelden in de jaren ’90 in de band Moonflower, bekend van de hits ‘Angel’ en ‘Roses’.

Medio 2012 kwam het tot een nieuwe samenwerking. Kanis had wat liedjes geschreven en het tweetal besloot deze op te nemen in de studio van Monsou. Deze sessies waren dermate vruchtbaar dat er al snel genoeg songs voor een album waren en een band werd gevormd met bassist Francesco Colella en last but not least werd gitarist-zanger Marcel de Groot aangetrokken, bekend van theatertournees met o.a. Maarten van Roozendaal en met zijn vader Boudewijn de Groot.

Deel: