In het weekend van 14 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke week hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de Rap.

Hoewel in eerste instantie ‘rap’ niet echt met Lowlands geassocieerd zal worden heeft deze muziekstroming ook zijn invloeden in andere genres zoals rock. De Red Hot Chilli Peppers, Rage Against The Machine en Cake zijn voorbeelden waar deze twee prima samengaan. Toch is ‘rap’ één van de hoofdelementen van de hiphop- en reggaecultuur, maar het verschijnsel op zich was al eeuwen bekend. Ook dit jaar staan weer een aantal top-optredens gepland zoals Snoop Dogg, Stromae en in deze editie lichten we drie complete verschillende rappers toe.

Die Antwoord
Deze Zuid-Afrikaanse rave/rap groep bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek was in 2010 al op lowlands en liet een onuitwisbare indruk achter. De vette ravebeats in combinatie met de opgefokte Afrikaanse teksten maken dit optreden telkens weer een lust voor het oog. Rapper Ninja gedraagt zich als een losgeslagen psychopaat en ¥o-Landi Vi$$er brengt maar haar heliumstem de balans terug in dit duistere optreden. Als je als festivalliefhebber denkt alles gezien te hebben, zal je vooraf zitten met een hoop vragen. Maar gelukkig is daar Die Antwoord.

I Am Legion
Dit samenwerkingsverband tussen het Groningse drum & bass-commando Noisia en de Londense grimebrigade Foreign Beggars heeft sinds 2013 maar 1 doel: Het veroveren van alle clubs ter wereld. Met hun perfect samenwerkende duoraps, dikke beats en opzwepende ritme is zelfs Lowlands overstag gegaan. Hun jarenlange ervaring (apart van elkaar) komt op het terrein in Biddinghuizen goed van pas want ook dit festival zal als een blok vallen voor dit duo. Dit optreden kan nog wel eens de verrassing van het weekend gaan worden.

Typhoon
Als je dit jaar na zeven jaar je tweede album lanceert, en elk muziekblad geeft Lobi Da Basi een 8 of hoger dan mag je natuurlijk niet ontbreken op Lowlands. De dichter/rapper/muzikant Typhoon heeft een parel van een album achter gelaten en zal deze ongetwijfeld voor een groot deel gaan spelen. Wanneer je nog geen idee hebt wie Typhoon is… deze gig mag je zeker niet missen. Een orkest met blazers, prachtige Nederlandstalige teksten en natuurlijk de glimlach van oor tot oor zijn de ingrediënten voor een ongelofelijk optreden. Zeker weten dat je na dit gezien te hebben, je trots bent om Nederlander te zijn. Een Nederlands product van wereldklasse.

Deel: