Volgens een persbericht van Warner Bros. Records hebben Neil Young & Crazy Horse het concert dat ze op 17 juli zouden gaan geven in het Hayarkon Park te Tel Aviv, Israël moeten cancellen. De reden van deze drastische beslissing is het feit dat de huidige situatie in dat land niet veilig is. Een woordvoerder van de band zei in een verklaring dat ze met pijn in hun hart hun enige Israëlische concert hebben moeten afzeggen vanwege de spanningen en de onveilige situatie.

“Hopelijk, als de rust weer is wedergekeerd, kunnen we dan het concert inhalen”, aldus de woordvoerder. Een woordvoerder voor de politie liet weten dat de afzegging is gedaan vanwege veiligheidsredenen. “Sinds 8 juli worden er door Palestijnse militantan raketten afgevuurd op Israëlische doelen in de Gaza strook, het is onwenselijk om mensen onnodig nog meer risico te laten lopen”.

Young is van plan om geld te doneren aan het Louise Tillie Alpert Youth Music Centre of Israel en Heartbeat, waarvan hij zegt dat het twee organisaties zijn die tegelijkertijd muziek onderwijzen aan zowel de Israëlische als Palestijnse jeugd waardoor het mogelijk wordt gemaakt dat ze gezamenlijk muziek kunnen maken.

Deel: