De Japanse componist Ryuichi Sakamoto, een lid van de electro-pioniers Yellow Magic Orchestra is gediagnosticeerd met kanker. Buiten zijn filmmuziek, zo was hij verantwoordelijk voor de hit ‘Forbidden Coulors’ (samen met David Sylvian) voor de film ‘Merry Christmas Mr. Lawrence, werkte Sakamoto met grote sterren als onder andere Laurie Anderson, David Byrne, Iggy Pop, Thomas Dolby, en Arto Lindsay.

Op zijn website is de volgende boodschap te lezen:

Beste allemaal,

“Afgelopen juni ben ik gediagnosticeerd met keelkanker. Na veel denkwerk heb ik besloten om tijd vrij te maken van mijn werk voor behandeling. Het spijt mij enorm dat ik voor veel mensen aanzienlijke ongemak heb veroorzaakt. Echter, de eerste rijkdom is gezondheid, vandaar dit besluit. Ik zal geen opwachting maken tijdens het First Sapporo International Art Festival 2014, een project waaraan ik de afgelopen twee jaar hard aan heb gewerkt.

Langs deze weg wil ik mijn diepste verontschuldigingen aanbieden aan Fumio Ueda, de burgemeester van Sapporo, de onwoners van de stad, het leidinggevend personeel, de deelnemende artiesten, en een ieder die heeft bijgedragen aan het totstandkomen van het project. Ookal ben ik er niet bij, alle programmeringen zullen van de allerbeste kwaliteit zijn, dat beloof ik. Ik zou niets liever willen dat iedereen in mijn plaats van het festival gaat genieten.

Bovendien, ik had op 30 juli een optreden gepland staan ter viering van het 20-jarig jubileum van het in Tokyo gelegen Park Hyatt. Ik keek er enorm naar uit om samen met alle gasten hier aan deel te nemen en nieuw materiaal te presenteren dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Daarom ben ik diep bedroefd dat ik dit optreden heb moeten afzeggen gedurende deze tijd van viering. Ik wil mijn diepste verontschuldigingen aanbieden aan iedereen die betrokken was bij het realiseren van de festiviteiten en de mensen die van plan waren om naar het concert te komen. Ten laatste, ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen die met me heeft samengewerkt tijden de verschillende projecten, ongetwijfeld leg ik door mijn afwezigheid een extra druk op hun schouders.

Alsjeblieft, steun mij terwijl ik vecht voor mijn gezondheid. Ik beloof dat wanneer ik volledig hersteld ben, ik weer terug zal keren. Heel hartelijk bedankt”.

Deel: