Janis Joplin postzegelEerder dit jaar bracht de US Postal Service in de serie ‘Music Icons’ al een postzegel uit van de legendarische Jimi Hendrix. Nu is de volgende ster aan de beurt, niemand minder dan Janis Joplin. De postzegel zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn en toont de zangeres al lachend, op een psychedelische achtergrond die doet denken aan de jaren ’60.

Een biografische beschrijving van het vel met 16 postzegels zegt: “Janis Joplin (1943-1970) was een grensverleggende zangeres wiens krachtige, blues-achtige stem bracht haar naar het sterrendom. Een icoon van de jaren ’60, ze stond bekend door haar onbevangen en soulvolle optredens. Joplin wordt nu erkend als een van de grootste zangeressen aller tijden alsmede een pionier die de weg heeft vrijgemaakt voor andere vrouwen in de muziekwereld”.

Joplin, die 71 geworden zou zijn dit jaar, en Hendrix zijn de laatste artiesten die op postzegel zijn verschenen in de US Postal Service’s ‘Music Icons’ serie, eerder eerden zij al onder andere Johnny Cash en Ray Charles. Meer artiesten zullen dit jaar een “eigen” potzegel krijgen waaronder John Lennon, Jim Morrison, Bill Monroe, Sarah Vaughan en Tammy Wynette. Ook zijn er plannen om in 2015 James Brown aan de lijst toe te voegen en de uit 1993 daterende zegel van Elvis Presley opnieuw uit te brengen.

Deel: