Op het Zeelandse festival Concert at Sea ontving Chef’Special uit handen van Bløf zanger Paskal Jakobsen de Platina Award voor de hitsingle ‘In Your Arms’. Deze status wordt behaalt wanneer de verkoop van downloads en streams de 30.000 exemplaren overschrijdt. Tevens ontving de band een Gouden Award voor de single ‘Birds’ uit 2011.

Zanger Joshua reageerde overrompeld na het ontvangen van het eremetaal: ‘Het is ongelooflijk hoe snel dingen kunnen gaan. We zijn al zo lang bezig, maar met dit album gebeurt er iets moois. Ineens hebben we twee gouden én een platina plaat mogen ontvangen. En dat met al die mensen op het strand aan de zee, dat is magisch.’

Eerder deze maand reikte Giel Beelen op Pinkpop de gouden award voor ‘In Your Arms’ al uit. Daarmee behaalt de band binnen een maand tijd drie awards voor twee singles. ‘In Your Arms’ is het liedje dat Joshua schreef voor het afscheid van zijn overleden vader. De lullaby is afkomstig van het album ‘Passing Through’ dat eerder dit jaar verscheen.

In het najaar staat Chef’Special Deluxe op het programma in o.a. Paradiso (reeds uitverkocht), De Oosterpoort en 013. Deluxe is een vervolg van de eerdere shows met bevriende muzikanten in 2012.

Foto (c) Bart van der Putten/Novum

Deel: