In juli 2013 kwam het debuutalbum ‘Walk Through Exits Only’ uit op het eigen label van ex-Pantera frontman Philip Anselmo, Household Records. De plaat heeft sterke overeenkomsten met Pantera’s album ‘The Great Southern Trendkill’ uit 1996. Verwacht daarom vanavond een mix van zijn nieuwste solo-album en de nodige covers van Pantera!

Een half uur voordat de deur van Winston Kingsdom aan de Warmoesstraat opengaat, komen de mannen van the Illegals relaxed aangewandeld. Philip H. Anselmo, de ex-zanger van de metalband Pantera, komt even later met de taxi aan, en geeft alle fans in de rij een high-five voordat hij naar binnen verdwijnt. Niet veel later komt Philip weer naar buiten, om met de fans op de foto te gaan, alles lekker relaxed, met een biertje. Inmiddels staan ook alle andere bandleden buiten ,en kijken de vele toeristen vol verbazing wat zich op de stoep afspeelt.

Dan mogen we naar binnen en blijkt het podium klein te zijn, en helemaal in beslag genomen door het drumstel van Joe Gonzales. Gezeten op het podium is Philip druk met zijn bandleden aan het discussiëren over de volgorde van de songs vanavond. De volgende songs komen in willekeurige volgorde langs: ‘Waiting for the Turning Point’, ‘Irrelevant’, ‘Hellbound’ (Pantera cover), ‘Fuck Your Enemy’ (Superjoint Ritual cover), ‘Usurper Bastard’s Rant’, ‘Family, Friends and Associates’, ‘Ugly Mug’, nog een Pantera cover Death Rattle en ‘Walk Through Exits Only’, de titelsong van het solo-album. Daarnaast doen ze voor het eerst een cover van Black Sabbath ‘Planet Caravan’. Halverwege de set krijgt Philip vanuit het publiek een joint aangereikt, alles kan tenslotte vanavond. Naarmate deze vordert, gutst het zweet inmiddels in stralen van zijn gezicht. Duwen, trekken, beuken, springen, schreeuwen, headbangen en een selfie maken met Philip, het gebeurt allemaal op een avond zoals je die niet vaak meer meemaakt.

Nog een laatste Pantera cover, ‘Domination’ en dan staan we, met ‘Hollow’ nog in onze oren al weer buiten. Wat een avond, ik ben totaal gesloopt! Heb je dit energieke en geweldig rauwe optreden jammerlijk gemist, dan kun je Philip naast Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity), Jimmy Bower (drummer bij EyeHateGod), Pat Bruders (ex-Crowbar) en gitarist Bobby Landgraf (ex-Honk) op 5 augustus nog gaan zien als supergroep Down, in Melkweg.

Deel: