Bijna 25.000 bezoekers waren afgelopen weekend aanwezig tijdens de veertiende editie van Indian Summer Festival. Met uitstekend festivalweer zagen zij Underworld zaterdag daverend afsluiten, hoorden op zondagavond Lily Allens popsongs en daartussen optredens en dj-sets van Yellow Claw, Tom Odell, Jett Rebel, Kensington, Birdy, Jacqueline Govaert, Novastar, De Dijk, Michel de Hey, Roog, Jan Jaap van der Wal en ruim 50 andere artiesten, dj’s en comedians.

Met een breed programma, de populaire Heineken Starclub en altijd bomvolle 80′s, 90′s & 00’s-tent is Indian Summer Festival al 14 jaar een begrip in de kop van Noord-Holland. Dit jaar wist de organisatie Lily Allen, Crystal Fighters, Tom Odell, Chase & Status, Underworld en ’s lands grootste rockband Kensington als headliners naar Broek op Langedijk te halen.

Succesvolle introductie
Nieuw is de anonieme betaalchip aan de polsbandjes, waarmee eten en drinken snel en gemakkelijk worden afgerekend. Munten zijn daarmee overbodig. Opladen doen bezoekers bij de oplaadpunten op het terrein. Bij de bar houdt de bezoeker de chip tegen de kassa, waarna de bestelling wordt afgerekend. Indian Summer is het eerste Nederlandse festival dat dit electronische betaalsysteem gebruikt en na enige gewenning bij medewerkers en bezoekers kan gesproken worden van een succesvolle introductie: de chip biedt gemak, is snel en bezoekers betaalden minder voor hun cola dan voor hun bier.

Nieuw terrein in 2015
Volgend jaar verhuist het festival naar het nieuwe evenemententerrein aan de Wagenweg, dat meer mogelijkheden biedt voor de organisatie en meer gemak voor bezoekers. Zo kunnen camping en parkeerplaatsen dichterbij het festivalterrein worden aangelegd. Maar belangrijker: de stijgende lijn om het populairste festival van Noord-Holland te worden, met de juiste mix van dance, pop, rock, dj’s en comedy, wordt op het nieuwe terrein doorgezet.

Deel: