Gevestigd in een middeleeuws klooster heeft het Centraal Museum de mystieke uitstraling die perfect past bij Nordic Delight. Op zaterdag 4 oktober vindt de tweede editie van dit bijzondere festival plaats. Nordic Delight groeit dit jaar hard: tijdens het komende festival is nog meer Noord-Europees talent te ontdekken op het gebied van film, food, kunst, design en vooral muziek. Vandaag start de kaartverkoop en zijn ook de eerste acts en facts bekend gemaakt.

Balans tussen melodieuze folk, gitaren en experimentele elektronica De eerst bevestigde acts zijn opkomend in eigen land en brengen 4 oktober hun vernieuwende, experimentele repertoire naar Utrecht. Sfeervolle kamerpop van Einar Stray Orchestra (NO), delicate folk van Árstíðir (IS) en donkere blues en stonerrock van Get Your Gun (DK). Fans van sixties rock kunnen hun hart ophalen bij The 1st (DK) en Avant Garde folk liefhebbers bij Wintergatan (SE). Broke (DK) en Sekuioa (DK) vertegenwoordigen spannende genres als hiphop/ambient electronica en digitale post-punk.

Vis en film van de Vikingen
Deze Nordic expeditie zal het publiek op verschillende punten verrassen in samenwerking met gelijk gestemde festivalvrienden. Vikingchefs Birgin Enni & Pontus Elofsson gaan bijzondere visgerechten serveren. Deze twee chefs zijn gelieerd aan Noma in Kopenhagen, dit jaar wederom tot beste restaurant ter wereld verkozen! Zo gevestigd als Noma, zo experimenteel is partner en studentenfilm-platform Breaking Ground. Met assistentie van Lumière verzorgen zij wederom het Scandinavische filmprogramma en enkele masterclasses.

Steen, mos en kerkklokken
Onder andere de sprookjesachtige Kloostertuin, de vernieuwde Tuinzaal, de Nicolaikerk, de nabijgelegen (sterrenwacht) Sonnenborgh en speciale Zweedse tipi-tenten maken deel uit van de festivallocatie. Het festival vond in maart 2013 voor het eerst plaats en heeft nu een aantal kleinere evenementen en een uitverkochte Norwegian Night in EKKO op haar naam staan.

Deel: