Jera on Air is een tweedaags alternatief muziek festival in het zuiden van het land tussen Eindhoven en Venlo. Een volledige festival ervaring inclusief camping met een focus op punk / hardcore / metal. Met alleen al op de hoofdpodia 24 acts het grootste van zijn soort in Nederland. Daarnaast kent het nog een DJ stage, een chill area en de Punkbrockbar. In de Punkbrockbar traden 5 bands op die onder de vleugels van White Russian Records uit komen. Voeg daar op zaterdag de extra grote Impericon Mainstage bij en het rockfeest kan los gaan.

Vandaag was het onder andere de dag van de brute metalgasten van de Architects, de melodieuze deathmetal band The Black Dahlia Murder en de afsluiter de partypunkers van Zebrahead. Grote opvallende act was All For Nothing uit Rotterdam die mochten invallen voor AYS (Against Your Society). Met frontvrouw Cindy aan het roer van deze hardcore band lieten ze even zien dat ze niet voor niets waren gekomen. Wat een energie!

Als rode draad door de avond liep natuurlijk Oranje dat een geduchte concurrent was van het muziekgeweld. De glorieuze winst op Spanje maakte het feestje later in de ‘Large Rockhand Stage’ tent en in het DJ domein ‘The Bird’s Nest’ alleen maar mooier en heftiger.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: