In de gemoedelijke Belgische gemeente van Ieper vindt dit jaar weer in het tweede weekend van augustus het driedaagse Ieper [Hardcore] Fest plaats. Met, net als voorgaande jaren, een ijzersterk programma (bestaande uit 84 bands) waar menig hardcore kid, punker en metal head hun stoom kan afblazen deze zomer. Waar eerder al bands als Bane, Crowbar, Gorilla Biscuits, Ringworm, Strife en Terrorizer bekend zijn gemaakt zijn onlangs ook de Dead Kennedys, Heaven Shall Burn, Boysetsfire, H20 en Ignite toegevoegd wat het programma compleet maakt.

Ook heeft het 100% veganistische festival bekend gemaakt een extra podium neer te zullen zetten om zo 20 extra bands te kunnen accommoderen. Naast het hoofd podium buiten en, de bijna gelijkwaardige in grootte, tent zal het een tweede tent betreffen voor een kleinere capaciteit. Hier naast zal ook het More Than Music podium weer aanwezig zijn waar debatten en workshops gehouden worden en een platform zal bieden voor verschillende duurzaamheid en dierenactivisten organisaties. Het festival heeft ook tevens meerdere malen de Groen Event Award gewonnen voor hun inspanning voor duurzaamheid op het festivalterrein en de voorbereidingen daarvoor.

Volledig programma:
ABLAZE / ANGEL DU$T / ANTIDOTE NYHC / ANTISECT / ARSONISTS GET ALL THE GIRLS / AUTHORITY ZERO / BACKTRACK / BANE / BENT LIFE / BLACKLISTED / BOYSETSFIRE / CHURCH OF MISERY / COLD WORLD / CONFLICT / CONQUEROR / CONVERGE / CROWBAR / DEAD KENNEDYS / DEEZ NUTS / DEPTHS. / DEVIL IN ME / THE DICKIES / DOG EAT DOG / D.O.A. / DYS / EF / EXPIRE / THE GENERATORS / GORGUTS / GORILLA BISCUITS / GRAND MAGUS / GUTTERMOUTH / H2O / HAVOK / HEAVEN SHALL BURN / HERDER / IGNITE / INDIGESTI / INFEST / JESU / KARMA TO BURN / KING NINE / KISS THE ANUS OF A BLACK CAT / LAST DAYZ / LINK / MALEVOLENCE / MAROON / MARTYRDĂ–D / MISERY INDEX / MONUMENTS / MORNING AGAIN / MURPHY’S LAW / MUSTH / NIGHT BIRDS / NO WARNING / NO ZODIAC / OLD FIRM CASUALS / POISON IDEA / PUSHED TOO FAR / PYREXIA / RAMALLAH / RAT CITY RIOT / The REAL McKENZIES / REDEMPTION DENIED / REPULSION / RINGWORM / SNFU / STEEL NATION / STRENGTH APPROACH / A STRENGTH WITHIN / STRIFE / SUBZERO / SUFFOCATION / SUNPOWER / SURGE OF FURY / SYNDROME / TERRORIZER / TEST OF TIME / THICK AS BLOOD / TOTAL CHAOS / TOXIC SHOCK / TURNSTILE / UNIT 731 / ZERO BOYS

Deel: