Rocker Jan Rijbroek was een van de hardst werkende gitaristen/zangers in showbizz, hij was in de jaren 80 de zanger van onder meer ELVIN BISHOP BAND ( hit: Fool around and fell in love ), waar hij 2 jaar lang mee door de U.S.A. tourde

Ooit begonnen als kind-zanger in het circuit van het Cocktail trio en Eddy Christiani, voor de jonge lezers ; erg populaire artisten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, vertrok Jan met the Rattles naar Duitsland waar bij het klappen van de zweep leerde.

Uiteindelijk kwam Rijbroek uit op meer dan 160 shows per jaar over de gehele wereld en speelde hij met grote acts als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Santana, Chuck Berry, ZZ Top en vele anderen en wie heeft hem toen niet op de vele festivals in den lande zien staan met zijn JR band.

Helaas moest Jan in 2009 i.v.m. een ernstige hartziekte het absoluut rustiger aandoen en stopte hij met optredens geven.

Gelukkig gaat het nu weer uitstekend met hem, het bloed kriebelt en op aandringen van de vele fans staat Rijbroek in 2014, zij het selectief, op een aantal festivals waaronder Culemborg Blues op zaterdag 23 augustus en het Sarasani Festival op 6 september a.s.

De nieuwe J.R.BAND bestaat uit Peter Cook op bas/vocals, Edwin Wezenbeek; keyboards, Frank Telleman; drums, Jelle Oortman; saxofoon en natuurlijk JR zelf; zang/gitaar/mondharmonica

Deel: