Marco Borsato strandde 28 april in Amsterdam voor zijn eerste van vier concerten in de Ziggo Dome. Deze concerten die onderdeel zijn van zijn albumtournee genaamd ‘Duizend Spiegels’ vullen maar liefst vier keer de pas geopende concertzaal waar hij twee jaar geleden als eerste het podium mocht betreden. Marco brengt deze avond een handjevol hits van zijn nieuwe album genaamd ‘Duizend Spiegels’ en doet een greep uit zijn welbekende repertoire.

Rond half 9 doven de zaallichten in de Ziggo Dome, zonder voorprogramma begint het concert van Borsato en barst hij los met een aantal liedjes van zijn nieuwe album waaronder een fragment van het bekritiseerde nummer ‘Muziek’. Al snel wordt Borsato vergezeld en zingt hij met Trijntje Oosterhuis het prachtige ‘Ik zou het zo weer over doen’. Opvallend is dat Borsato ontzettend veel energie uitstraalt en ondanks hij net hersteld is van een TIA brengt hij een energiek programma ten tonele.

Marco speelt dit concert diverse liedjes van zijn nieuwe album ‘Duizend Spiegels’. Het knallende ‘Het beste wat ik ooit had’ tot het zeer gevoelige ‘Breng jij mij naar Huis’. Buiten het beperkte aantal nieuwe liedjes worden de welbekende Borsato-knallers uit de jaren ’90 van stal gehaald en muzikaal opgekalefaterd. Marco brengt samen met zijn orkest de feestelijke knallers als ‘Vrij zijn’ en ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ ten gehore maar anderzijds ook de prachtige liedjes als ‘Waarom nou jij’ en ‘Als rennen geen zin meer heeft’. Dit maakt het concert in de Ziggo Dome zeer afwisselend en energiek.

Uiteraard is Marco niet alleen naar de Ziggo Dome gekomen. Hij brengt als vanouds samen met broeder Ali B het nummer ‘Wat zou je doen’ als ambassadeur van WarChild. Opvallend is hier de pijnlijke beelden op het scherm waar tweede wereldoorlog slachtoffer Jan vertelt over zijn oorlogstijd. Ook krijgt Voice of Holland winnares Julia van der Toren de kans om twee liedjes ten gehore te brengen. Ook Borsato’s eigen dochter is aanwezig in de Ziggo Dome en zingt hier voor het eerst in Nederland het prachtige ‘Samen voor altijd’ met haar vader. De trots en emotie is van Borsato’s gezicht af te lezen als de laatste noot gezongen wordt en de Ziggo Dome barst uit in een overweldigend applaus en een prachtig stukje geschiedenis wordt geschreven in het leven van de Borsato’s.

Marco Borsato verzorgt een overweldigende avond voor zijn publiek in de Ziggo Dome. Vol energie en overgave zingt en entertaint de Nederpopartiest op topniveau. Het concert vordert zich snel en strakke muzikale overgangen afgewisseld met korte monologen zorgen voor een prettig tempo in het concert. Borsato brengt met de ‘Duizend Spiegels tournee’ opnieuw een kwalitatief product naar de Nederlandse concertzalen waarvan het concert in de Ziggo Dome een perfect voorbeeld is.

Foto’s (c) Sebastiaan Oeijen/Maxazine

Deel: