AJ & The Wildgrooves timmert sinds 2 jaar behoorlijk aan de weg in het Nederlandse muziekwereld. De band is inmiddels erg bekend in de Nederlandse bluesscene en hebben ze al veel podia en festivals aangedaan. Dit weekend is Breda Jazz aan de beurt. Sinds ongeveer een jaar spelen ze met de huidige bandbezetting: Mendel Moerenhout op drums; RickEau op bass; Paul Keuzenkamp leadgitaar, Klaas Kuijt op slaggitaar; Arie van de Plas op mondharmonica en Sandra aka AJ; zang.

De wens een eigen CD uit te brengen met het liefst zelf geschreven nummers was een logische stap, onlang werd ‘Let Go…. Or Be Dragged’ gelanceerd. “Sommige nummers zijn autobiografisch, andere fictie, maar wel met de kanttekening dat het onbewust altijd over een ons bekende persoon of belevenis gaat. Het schrijven van de liedjes gebeurde onderweg in mijn hoofd”, aldus AJ. “Als ik weer thuis kwam moest ik Klaas (ega) voorzingen wat ik bedacht had en toen we een behoorlijk aantal songs genoteerd hadden konden we ze met de band doornemen en werd een studio gezocht”.

Door een goede samenwerking met Frans van Steijn van Westbank Studio stonden de negen zelfgeschreven songs er binnen acht dagen op, zonder al te veel overdubs en sommige zelfs in één take. Bij het beluisteren van de CD viel de bijzondere goede geluidskwaliteit mij direct op. De stem van AJ heeft wel wat van Sass Jordan, Etta James en Janis Joplin, bluesy maar met een behoorlijke rock-bite. Daarbij de strakke band van de heren Wildgrooves brengt het tot een zeer aanbevelenswaardige debuut-CD.

Foto’s (c) Tom Moerenhout/Maxazine

Deel: