De drie muzikanten van Tin Men & The Telephone recyclen allerlei alledaagse geluiden, zoals de computerstem van de klantenservice van de KPN, ringtones en aanwijzingen van de TomTom, en vermengen die met klassieke muziek, hiphop, balkan en hedendaagse jazz. Het resultaat? Spitsvondige composities vol verrassingen, die je op donderdag 3 juli in BIRD kunt komen beluisteren.

De drie muzikanten van Tin Men & The Telephone zijn opgegroeid met klassieke muziek, hip hop, balkan en hedendaagse jazz. In plaats van te vertrouwen op de jazzstandards, halen zij hun inspiratie uit de geluiden van alledag: de stem van de TomTom, ringtones, schreeuwende voetbalverslaggevers, het ronken van motoren of dierlijke kakofonieën. Alles kan muziek zijn. In combinatie met de meer harmonieuze sound van moderne klassieke muziek en hedendaagse jazz levert dit verrassende, humoristische en soms ietwat krankzinnige muziek op.

Na het verschijnen van debuutalbum Moetjenou?! en het nu al klassieke kerstalbum Very Last Christmas verscheen onlangs de app Appjenou?!, waarmee je niet alleen de muziek van Tin Men & The Telephone op de app kunt manipuleren, maar ook hun optredens. Kom er op donderdag 3 juli in BIRD in Rotterdam achter hoe dat precies in zijn werk gaat.

Deel: