Velen weten dat clips plaatsen op Social Media tegenwoordig dé manier is om als muzikant bekend te worden. Nick van Dalum (20) en Florian de Bruijne (23) uit Wijk bij Duurstede willen muzikaal talent hier graag bij helpen; zij zijn daarom gestart met The Northern Acoustic. Ze maken van beginnende artiesten filmpjes van een hoge kwaliteit, vanuit de studio, optredens, concerten en festivals.

Florian en Nick steken er heel wat vrije tijd in, vooral omdat ze van muziek houden en aanstormend talent graag een kans willen geven zich te profileren bij een groter publiek. Dat ze er geen geld aan verdienen vinden ze niet belangrijk, het gaat hun om de liefde voor de muziek en alles wat daar bijhoort. Nu is het vooral een hobby, maar Florian en Nick zouden het liefst in de toekomst hiermee professioneel willen uitkomen. Elke zondag filmen ze op een locatie minimaal één artiest en daar maken ze een blok filmpjes van met vier verschillende songs per artiest die geplaatst worden op You Tube die te vinden zijn onder “The Northern Acoustic“.

Zo staan er op het kanaal allerlei verschillende artiesten, dit kunnen nog onopgemerkte zijn, maar er zijn ook bij die al wat bekender zijn. Florian de Bruijne heeft een dagelijkse job maar besteedt zijn vrije tijd vooral aan muziek, ook schrijft hij teksten en is rapper onder de artiestennaam FlowGica. Nick van Dalum studeert marketing en communicatie en is daarnaast singer-songwriter.

En dan is er nu The Northern Acoustic; in de afgelopen drie maanden zijn er al zo’n zeventig filmpjes gemaakt. Dit sloeg behoorlijk aan, de reacties waren zeer enthousiast en dat gaf een goede reden om door te gaan. Als eerste in Nederland willen ze niet alleen de artiesten via filmpjes op YouTube laten zien, maar zij willen van dit platform naar een festival gaan. Op dit moment wordt gekeken of het mogelijk is om al in september een eerste festival te houden.

Deel: