Op zaterdag 24 mei vindt voor de eerste keer het Utrechtse Songcycles plaats. Tijdens dit project rijden vijftig fietsers die voorzien zijn van een speaker door de stad. Iedere fietser heeft zijn eigen geluid en omdat alle speakers secuur getimed zijn, klinkt er een heuse compositie op straat. Songcycles vindt plaats tijdens het tweedaagse festival DE STAD DE TOEKOMST waar op negen locaties in Utrecht een uitgebreid (kunst)programma is rond het thema de toekomst van de stad.

Een muzikale ervaring bieden die prikkelend, luchtig en ook toegankelijk is voor een publiek dat weinig ervaring heeft met klankcomposities. Dit is het doel van de organisatoren. Hiermee willen ze aantonen dat muziektheater niet alleen te vinden is in theaterzalen, maar ook op straat beschikbaar is voor iedereen. De initiators van het project zijn Soundlings en Rosa Ensemble. Deze twee Utrechtse partijen hebben in het verleden vaker samengewerkt.

DE STAD DE TOEKOMST is een van de zes Culturele Zondagen in 2014 en vindt plaats op 24 en 25 mei. Het thema van het festival past uitstekend bij Songcycles en daarom zal op zaterdag 24 mei ook de primeur van het project zijn. De fietstocht zal om 14.00 uur starten op het Westplein (vlakbij het Centraal Station) en een tocht door het centrum maken. Op 28 juni en op 13 juli zal er ook een route worden gefietst door Utrecht.

Deel: