Vanaf 12 mei ligt de dubbel-CD ‘Blondie 4(0) Ever’ in de winkels. De titel van de dubbel-CD is een verwijzing naar het 40-jarige jubileum van Blondie, in 1974 opgericht door Debbie Harry en gitarist Chris Stein. De dubbel-CD bestaat uit de CD ‘Redux: Greatest Hits’ met daarop nieuw opgenomen nummers van de grootste hits en het gloednieuwe album ‘Ghosts of Download’. Blondie had vele hits waaronder ‘Denis’, ‘Call Me’ en ‘Heart of Glass’, natuurlijk ken ik deze nummers al lang, maar nieuwe uitvoeringen…

Benieuwd of Debbie Harry’ stem nog goed genoeg is beluisterde ik met volle aandacht naar ‘Redux: Greatest Hits’. Duidelijk mag zijn dat de jaren zijn gaan tellen voor de intussen 68-jarige zangeres. Niet dat het onplezierig is om naar te luisteren, integendeel, maar haar stem heeft de tand des tijds niet geheel doorstaan. Haar stem is een stuk lager geworden, desalniettemin klinkt het nog acceptabel. Eens te meer een bewijs dat leeftijd niet veel hoeft te zeggen. Disc 2, ‘Ghosts of Download’ telt 13 tracks waarvan er één niet nieuw is. Gedurende het beluisteren van het album is de energie voelbaar, aanstekelijke songs. De grappige uitvoering van Frankie Goes to Hollywood’s hit ‘Relax’, de lekkere gitaarrifs op ‘Rave’, het reggae-achtige ‘Backroom’, stuk voor stuk tracks die zeer de moeite waard zijn.

Conclusie; ‘Redux: Greatest Hits’ is leuk om naar te luisteren, en voor de mensen die nog niet bekend zijn met Blondie’s hits een leuke kennismaking. ‘Ghosts of Download’, een herkenbaar geluid voor de fans, zeker de moeite waard. Ik zou zeggen… aanschaffen! (8/10)(Noble ID/Eleven Seven Music/Caroline)

Deel: