Begin dit jaar verscheen het derde studioalbum getiteld ‘The Market’, van de Belgische rockband Customs. Het album wordt, met de disco, glamrock en funk invloeden, dansbaarder dan ooit genoemd. Vanavond, 19 april 2014, staan de heren van Customs in het onlangs vernieuwde pand van poppodium Hedon Zwolle. Een goed moment om te zien of de dansbaarheid van het album ook voor de liveshows geldt.

Eerst wordt het publiek opgewarmd door de support act, Tubelight. Tubelight staat bekend om hun 60’s sound gemengd met shoegaze en noise invloeden van de jaren ’90. Het publiek blijft voorzichtig een paar meter van het podium vandaan en verkiest een plekje dicht bij de bar. Niet geheel vreemd overigens, want de muziek blijkt uitermate geschikt om, relaxed met een drankje in de hand, van te genieten. Eind dit jaar wordt het debuutalbum van Tubelight verwacht. Voor wie al nieuwsgierig is, hier zijn al enkele demotracks te beluisteren.

Dan verschijnen de heren van Customs op het podium. Zoals we gewend zijn, strak in het pak. De band start met het nummer ‘Love the Lens’, afkomstig van hun nieuwste album. Handig want dit nummer nodigt uit om alvast ongegeneerd wat foto’s te schieten voor Maxazine, wat blijkt, de band loves the lens! Bij het spelen van het nummer ‘Velvet Love’ gebeurt er iets in de zaal, mensen dringen zich naar voren en er wordt zowaar gedanst. Nummers van het nieuwste album worden netjes afgewisseld met aloude bekende nummers van eerdere albums.

Na een klein uurtje spelen, wordt de set energiek afgesloten met een cover van Prince, ‘Let’s go crazy’. Al snel roept het publiek om meer, waarop de heren terugkomen voor een toegift. Eerst komen frontman Kristof en gitarist Jelle terug op het podium, onder begeleiding van enkel gitaar wordt het nummer ‘Love, you don’t scare me anymore’ opgevoerd…meesterlijk! De band sluit vervolgens in stijl af, met wellicht hun bekendste nummers, Harlequins en Rex.

Customs is nog in diverse zalen te zien, o.a in:

9 Mei, Melkweg – Amsterdam
21 Mei, Doornroosje – Nijmegen
23 Mei, Paard van Troje – Den Haag
6 Juni, Metropool, Hengelo

Foto’s (c) Leander Vasse/Maxazine

Deel: