De clubtour van Nielson (Niels Littooij) begon afgelopen 3 april in het Paard van Troje en zondag 13 april was De Effenaar in Eindhoven aan de beurt. De deuren gaan open en al gauw ontstaat er buiten een lange rij wachtende, iedereen goedlachs want ze hebben natuurlijk allemaal naar deze avond uitgekeken. Eenmaal binnen is het al lekker druk en, vooral vooraan, opvallend veel jonge tienermeiden.

Om 20.15u was het dan zover, lichten uit en spot aan. Het voorprogramma werd verzorgd door Project Bongo. Een vijfkoppige band uit Utrecht, beïnvloed door acts als: MGMT, Miike Snow en Two Door Cinema Club. De muzikanten van Project Bongo vonden op de Herman Brood Academie een klik door de gedeelde passie voor pop hooks en dance beats. Met de zomerse sfeer op het podium speelde Project Bongo al bij 3FM, in het voorprogramma van The Mystery Jets en won de Kei van Amersfoort.

Na een korte break begon om 21.30u dan eigenlijk het concert waar iedereen voor was gekomen. Onder een luid gejoel van schreeuwende meiden kwamen Nielson en zijn band op. Van ‘Kop In Het Zand’ tot ‘Beauty En De Brains’ was het feest. Iedereen kende de teksten en iedereen in De Effenaar genoot. Het publiek, maar ook Nielson en zijn band.

Littooij bedankte het publiek meerdere malen voor hun komst en hun enthousiasme. Hij geniet zichtbaar van iedere minuut die hij op het podium mag staan. “Ik wil jullie bedanken dat jullie hier vanavond zijn. Iedereen hier heeft hard gewerkt om een ticket te kopen en dat waardeer ik enorm”. Een variërende tour, want Nielson laat zien wat hij in huis heeft. Natuurlijk zijn zang en gitaarwerk maar ook een drumpartij. Hij zingt bekende nummers, maar ook een wat onbekender, ingetogen nummer. De Effenaar is dan, voor heel even, stil en kijkt en luistert adembenemend naar wat er gebeurt. Wat een show zet deze man neer. Een ras artiest als je het mij vraagt.

Met dit concert in De Effenaar is de ‘Zo Van Ah Yeah’ Clubtour bijna tot zijn einde gekomen. Vrijdag 18 april geeft Nielson zijn laatste concert van deze clubtour in Paradiso te Amsterdam.

Deel: