Stichting Kukeleku programmeert sinds 2005 theatervoorstellingen in het Gasthoes. En al lange tijd sluit ze het theaterseizoen af met het concept van kakelvers. Een soort blind date met aantal nieuwe veelbelovende theater acts die pas een week van te voren worden bekend gemaakt door middel van de nieuwsbrief en sociale media. Deze avond drie aanstormende talenten. Drie totaal verschillende persoonlijkheden.

Het eerste halfuur van de avond was voor Pepijn Schoneveld. BNN kijkers zullen hem vooral kennen uit de tv serie Feuten. Naast acteur is Pepijn cabaretier. Hij was in 2013 finalist bij het Leids Cabaret Festival. Met z’n nieuwe programma “Meneer Jongetje” speelt hij het kind in een maatpak. Of eigen lijk is hij het jongetje in maatpak. Met drie losse stukken uit zijn avondvullende show toont hij zich een volwassen man, maar met een bijna puberale maak. Als de studenten humor uit Feuten. De onderbroekenlol en uitwerking van zijn fantasievolle avontuur bij de spermabank is niet al te origineel. Zijn amicale overkomen en absurdisme neemt ook wel weer een kinderlijke vertedering met zich mee. Hij voelt zich vrij op het podium en heeft een aanstekelijk overkomen, waarbij ik denk dat de losse stukjes als puzzelstukjes beter tot zijn recht zullen komen als een geheel in het hele programma.

Het tweede deel werd ingevuld door cabaretier Thijs Kemperink. Met zijn opvallend Twents dialect of op z’n minst gezegd Twentse tongval neemt hij de Limburgers mee op reis door Nederland en het uitgaansleven op het platteland. Het zinspelen op elkaars dialect verraad de stand-upper in Thijs. Al door zijn afkomst heeft Thijs letterlijk zijn eigen geluid en is daarmee een opvallende verschijning in cabaretland. Zijn eigen verhaal zit goed in elkaar en bevat naast herkenbare situaties een aantal passende leuke anekdotes.

Na de korte pauze mocht de Maastrichtse cabaretière Eva Crutzen de avond vervolgen. Voor wat betreft de kwaliteit en gehalte aan talent, mijn inziens, een terechte afsluiter. Eva won in 2012 de publieksprijs bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. En toert nu met de theaterprogramma “Bankzitten” door het land. Eva is een dynamische verschijning met een goede zangstem en een charismatische overkomen. In een halfuur zien we een krachtige samenvatting met een hilarische sketch, dans en monoloog. De liedjes hebben een prima cabaretgehalte. De muzikale begeleiding en ondersteuning wordt verzorgt door Jerry Bloem.

Deel: