Tien nieuwe namen zijn toegevoegd aan het festival Down the Rabbit Hole, wat van 27 – 29 juni gehouden wordt in bungalowpark De Groene Heuvels in Beuningen (GLD). De bungalows zijn inmiddels uitverkocht, maar er is nog ruimte in een tipi, legertent, Festitent of gewoon je eigen tent of camper meenemen, dat kan ook. Eerder bevestigde namen zijn o.a. The Black Keys, Foals, MGMT, Little Dragon, The Naked and Famous en Holy Fire. De tenten waar de bands optreden, hebben namen als de HOTOTTEDDY WIDDER en FUZZY LOB! Maar dan nu naar de tien nieuwe namen uit diverse muziekstromingen: Uncle Acid and the Deadbeats, tUnE-yArDs, The Veils, Frikstailers, Courtney Barnett, Parquet Courts, De Staat, La Chiva Gantiva, Temples en Driving Decks.

Uncle Acid and the Deadbeats brengt ons psychedelische doom, stoner en heavy metal, wijdbeens riffend en groevend, lijkend op Alice Cooper en Black Sabbath. Temples sluit qua psychedelische muziek goed aan bij haar voorganger, maar dan iets meer poppy. De excentrieke tUnE-yArDs zangeres Merill Garbus zal o.a. songs van haar vijfde en nieuwste album ‘Nikki Nack’ ten gehore brengen. The Veils met hun intense indierock, de freaky Frikstailers met hun neonpruiken en keytars. Verwacht van deze laatste elektronische beats met Zuid-Amerikaanse ritmes. Singer-songwriter Courtney Barnett met haar niet te missen Australische accent en gitaar met songs van de EP How to Carve a Carrot into a Rose. De postpunkers Parquet Courts met hun strakke en vlijmscherpe songs. De Colombiaanse band uit België La Chiva Gantiva waar wereldmuziek, funk en soul samenkomen, ene mooi feestje bouwen zij! De rockers van de Staat zullen de tent gaan afbrekend, waarna Driving Decks, bestaande uit Boomshakalak Soundsystem, Fox & Mink en De Tropen, het terrein overneemt met en mix van disco- en andere sounds.

Meer informatie vind je op de website van Down the Rabbit Hole en het programma kan je beluisteren via de DTRH Spotify Playlist.

Deel: