Wanneer je 2 jaar geleden aan willekeurige voorbijgangers had gevraagd wie Niels Littooij was, had waarschijnlijk 99% je vreemd aangekeken.
Niels Littooij, beter bekend als Nielson, is in 2012 doorgebroken als Nederlandstalig artiest door het programma ‘De Beste Singer – Songwriter van Nederland’. Hierin zong hij o.a. zijn zelfgeschreven  nummer Beauty & De Brains, wat een grote hit werd.
Al snel volgde de ene na de ander hit én samenwerking met andere artiesten. Zo mocht Nielson samenwerken met Miss Montreal (Hoe) en met BLØF (Mannenharten), nummers die hoog in de hitlijsten terecht kwamen. Het is dus wel duidelijk dat Nielson door Nederland én zijn collega’s ‘omarmd’ wordt.
Zijn debuutalbum kwam 10 maart j.l. uit en heeft de opvallende naam ‘Zo Van Ah Yeah’. Ter ondersteuning van dat album doet Nielson een clubtour in Nederland, en van het optreden op 13 april in De Effenaar mag u tezijnertijd een verslag op Maxazine verwachten.

eflyer_nielson

3 april 2014: Paard van Troje, Den Haag
4 april 2014: Metropool, Hengelo
12 april 2014: Tivoli, Utrecht
13 april 2014: De Effenaar, Eindhoven
18 april 2014: Paradiso, Amsterdam

 

Deel: