Hij is een van de grootste funk en R&B bassisten/zangers aller tijden: we hebben het over funklegende Bootsy Collins. Bootsy speelde in The JB’s (de begeleidingsband van James Brown) en George Clinton’s Parliament/Funkadelic, waarna hij zijn eigen band Bootsy’s Rubber Band vormde. Nu komt hij met The Funk Unity Band naar Groningen.

Bootsy Collins was o.a. te horen op regelrechte funkklassiekers als ‘Soul Power’ en ‘Sex Machine’ van James Brown. De eerste paar albums die hij uitbracht met zijn Rubber Band behoren tot de crème de la crème van het P-funk genre. Dat Bootsy zeer gerespecteerd wordt, blijkt uit zijn samenwerkingen met uiteenlopende grote artiesten als Snoop Dogg, Fatboy Slim en Red Hot Chili Peppers. In 2011 verscheen de conceptplaat ‘The Funk Capital of the World’, met gastbijdragen van o.a. Ice Cube en Samuel L. Jackson. Een ding is zeker: de plateauzolen mogen weer uit de kast deze avond!

Zaterdag 28 juni, 21.00 uur
De Oosterpoort, Grote Zaal
€ 32,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start vrijdag 28 maart via kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00 tot 18.00 uur) & website De Oosterpoort.

Deel: