De Amerikaanse singer-songwriter John Fullbright komt in juni en september terug naar Nederland. De uit Oklahoma afkomstige zanger, die hedendaagse americana en folk combineert met pop en rock, zal vier shows geven in Paradiso, TivoliVredenburg, Lantaren/Venster en Muziekgebouw Frits Philips. Deze concertreeks volgt na zijn succesvolle en deels uitverkochte optredens die hij vorig jaar gaf.

Gewapend met gitaar, mondharmonica, piano en zijn karaktervolle en rauw aandoende stem, weet de 25 jarige Amerikaan zowel op plaat als live een verpletterende indruk achter te laten. Niet voor niks werd hij voor zijn bejubelende debuutalbum ‘From The Ground Up’ (2012) genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ’Best Americana Album’. Ook live wordt Fullbright geroemd. Zijn optredens zijn ijzersterk en intens. Hij bezit het talent om op charmante en innemende wijze zijn muziek te laten spreken.

Het volledige tourschema ziet er als volgt uit:
•10 juni: Amsterdam, Paradiso (kleine zaal)
•10 september: Utrecht, Cloud Nine/TivoliVredenburg (seated show)
•11 september: Rotterdam, Lantaren/Venster
•12 september: Eindhoven, Muziekgebouw Frits Philips

Deel: