De bevestigingen blijven binnenstromen, de organisatie heeft wederom een flink aantal namen vrijgegeven die het affiche zullen gaan sieren van Lowlands. Zelf laten ze weten: En daar gaan we weer! De hoogste tijd voor nieuwe gitaren, beats, vocals en de nodige gekkigheid op de koop toe. De 10 nieuwe namen zijn: Die Antwoord, Shlohmo, Black Lips, Blaudzun, SOHN, Dub FX, FunkinEven, I Am Legion, Johnny Flynn & The Sussex Wit en Roy de Roy.

Die Antwoord
Wie de vraag stelt, krijgt Die Antwoord: wie is ook anno 2014 de zeffest rapcrew op de planeet? Niet dat de muziekgemeente dat gedacht had, toen de hypemachine het Zuid-Afrikaanse trio in 2010 lanceerde en ook op Lowlands liet landen. Vier jaar verder loopt Die Antwoord gesmeerder dan ooit, het imago van de one trick pony ver voorbij.

Shlohmo
Het is al eens de Boards of Canada-sfeer voor de dubstepgeneratie genoemd, maar dan is woonplaats Los Angeles nog niet genoemd en de invloed die Flying Lotus en Low End Theory had op Shlohmo. De jonge Amerikaan is in tegenstelling tot de Brainfeeders meer gericht op melodie en op de sfeer die hij met een gitaar en wat vingergeknip weet los te peuteren.

Black Lips
Denk je aan zwarte lippen, dan denk je aan gothic, of black metal. Of Gene en Ace van Kiss. Maar na Lowlands denk je geheid alleen nog maar aan Black Lips, de knotsgekke garagerockers die vanuit hun thuisbasis in Atlanta al vijftien jaar de meest uiteenlopende podia onveilig maken.

Blaudzun
Blaudzun is het levende bewijs dat je het ook met raar haar en een uilenbril ver kunt schoppen. Want ondanks – of toch ook dankzij? – die uiterlijke anomalieën ligt de carrière van de Amersfoortse singer/songwriter uitstekend op koers.

SOHN
Last in, first out. Een riedel die je iets te vaak hoort in deze tijden van bezuinigingen en gedwongen ontslagen. Doen wij niet aan mee. SOHN kwam op Lowlands 2013 het laatste binnen (als lastminutevervanging van London Grammar), maar hij beviel ons zo goed dat we hem er lekker in houden.

Dub FX
Kuier je straks over de Lowlandse velden, hoor je in de verte een vette mash-up van hiphop, reggae en dub, neem je nieuwsgierig een kijkje en wat zie je op het podium? Geen band, dj of producer, maar een dansende derwisj in gevecht met een loopstation en een klont effectpedalen!

FunkinEven
Heb je even voor Funkineven? Da’s de Londense dj en producer (aka Stevie J) die het funkgehalte van Lowlands even fiks komt opkrikken. Niet met traditionele gitaarfunk, zoals van inspiratiebronnen als Prince of George Clinton, maar embedded in een genadeloos doordampende mix van gemuteerde discobeats.

I Am Legion
Ze hadden al eerder Contact, het Groningse drum & bass-commando Noisia en de Londense grimebrigade Foreign Beggars, maar sinds herfst 2013 houden deze kanonnen er ook een gezamenlijk missie op na, operatie I Am Legion.

Johnny Flynn & The Sussex Wit
Shakespeare en W.B. Yeats. Zomaar twee inspiratiebronnen van acteur, dichter en folkmuzikant Johnny Flynn. Geen Jan met de pet dus, ook al bekwaamt de Britse singer/songwriter van Zuid-Afrikaanse komaf zich in de volksmuziek.

Roy de Roy
Ze komen uit Oostenrijk en zingen in het Sloveens, dus verstaan zul je ze niet – tenzij je tot de 2 miljoen Sloveenssprekenden behoort – maar de taal van balkan-ska en polkapunk kent iedereen. Al was het maar omdat die elk jaar wel ergens uit een Lowlandse podiumtent weerklinkt.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Een festivalticket kost €195,- (incl. servicekosten, camping en pendelbus vanaf treinstation Dronten of Lelystad). Als je met een camper, camping of vouwwagen komt, heb je een aanvullend Camper Camping ticket nodig. Zie lowlands.nl voor alle informatie. Bezoekers die met de auto komen, hebben een parkeerticket nodig. In de voorverkoop kost deze €15,- (incl. servicekosten) en op het terrein betaal je €25,-. De opbrengsten van de parkeertickets worden geïnvesteerd in een bussysteem met zo’n 570 opstapplaatsen door heel Nederland. Een busticket is wat betreft prijs ongeveer vergelijkbaar met een kortingsretourtje met de trein. Bustickets kun je op de site van Event Travel bestellen.

Deel: