Twee veelzijdige en grensoverschrijdende Grammy Award-winnaars samen op één podium. Pianist Robert Glasper (mét band Experiment) en het Metropole Orkest komen op zondag 13 april naar het Amsterdamse MC Theater waarbij ze naar hartenlust verschillende muziekstijlen als R&B, jazz, hiphop en soul combineren en afwisselen. De muziek van Glasper zijn bejubelde albums ‘Black Radio 1&2’ (Blue Note) worden door honorair Metropole Orkest dirigent Vince Mendoza voor deze gelegenheid gearrangeerd.

De Texaanse pianist Robert Glasper werd van kinds af aan door zijn moeder, professioneel zangeres, in aanraking gebracht met gospel, jazz en blues. Zijn muzikaal talent en liefde voor de verschillende soorten ‘zwarte’ muziek maken van hem een avontuurlijke muzikant, geliefd door zijn nooit voorspelbare live-optredens.

In 2012 brak Glasper door bij het grote publiek met zijn album ‘Black Radio’ (Blue Note), waarop hij met Robert Glasper Experiment en gastvocalisten als Erykah Badu, Lupe Fiasco en Lalah Hathaway een eigenzinnige mix van genres bracht. Het album kreeg een stortvloed aan goede kritieken en werd uiteindelijk beloond met een Grammy voor ‘Best R&B Album’. In 2013 kwam de opvolger ‘Black Radio 2’ uit, waarop Robert Glasper Experiment opnieuw de grenzen tussen neo-soul, hip-hop, jazz, gospel en R&B laat vervagen.

Foto (c) Yuri Saalberg, Maxazine.nl

Deel: