Het Londense blues-rock kwintet The Temperance Movement komt deze week voor 2 concerten naar Nederland. Ter promotie van hun gelijknamige debuutalbum, dat inmiddels ook in Nederland is verschenen (ADA/Warner), is de band op 12 maart te zien in Club Ziggo (Amsterdam) en 13 maart in W2 (Den Bosch). In mei keert de band terug naar ons land voor 2 extra shows in Dordrecht en Haarlem.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

12-03: Amsterdam, Ziggo Live
13-03: Den Bosch, W2
16-05: Dordrecht, Bibelot
17-05: Haarlem, Patronaat

De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn te koop via de websites van de podia. De showcase in Club Ziggo betreft TV opnames. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via deze link. Tijdens deze avond spelen ook het Vlaamse Geppetto & The Whales en het Friese When We Are Wild.

Afgelopen oktober stond The Temperance Movement al in een goed gevulde Bitterzoet (Amsterdam). Dit was de eerste en door het publiek meteen enthousiast onthaalde introductie in Nederland. Live weet het charismatische vijftal namelijk hoge ogen te gooien. Als een geoliede machine zijn ze feilloos op elkaar ingespeeld. De zeer energieke en indrukwekkende optredens hebben intussen al geleid tot uitverkochte tournees en spraakmakende shows.

Diezelfde energie is ook op het debuutalbum terug te horen. De plaat verscheen hoog in de Engelse hitlijsten, de Britse pers doopte hen om tot ‘British next big rock ‘n’ roll band’ en ook buiten de landsgrenzen werd het album uitstekend ontvangen. Het album bevat 12 authentieke songs, die uiterst soulvol zijn, warm klinken en een levendige sfeer ademen. Omlijst door het fenomenale stemgeluid van frontman Phil Campbell, dat enerzijds krachtig en fel is, maar op andere momenten ook rustig, teer en gevoelig, zijn de 12 nummers divers en verrassend. Van stevig en opzwepend tot intiem en ingetogen.

Deel: