Op 14 april komt Krach met het tweede album ‘Last Time I Checked This Was My House’ uit. Twee jaar werd er uitgetrokken om de sound van de band naar een hoger plan te trekken. Daarvoor werd de hulp ingeschakeld van producer Reyn Ouwehand (Mister And Mississippi, Kane, Coparck), die wel wat zag in deze uitdaging. Hij maakte op vijftienjarige leeftijd met zijn bliepjes en beatjes immers zelf al faam in de internationale game-industrie van de jaren tachtig. Een hemelse combo dus, en al snel betrekt de band de heilige kerkstudio van Ouwehand om onder zijn bezielende leiding een tweede album op te nemen. Insteek: meer groove, durf en eenheid, maar nog steeds die combinatie van door Belgen en Britten ge├»nspireerde rock en dance. Last Time I Checked This Was My House, gaat over heimwee, onthechting, zondigen, ultiem verlangen en volle overgave.

Nederland maakte in 2011 kennis met Krach. De naamloze debuutalbum kreeg louter positieve recensies en de singles ‘And So I Do A Little Dance’ en ‘Do The Wave Now’ worden goed opgepakt op de radio. Krach stond op Eurosonic Noorderslag, Metropolis en Valkhof Affaire. Reden: de robuuste show waarbij rock en dance naadloos in elkaar overlopen. Met de nieuwe plaat op zak en de instrumenten onder de arm trekt Krach dit jaar weer langs de zalen en festivals. Wat je kunt verwachten? Een door elektromotoren gedreven machine die duwt, trekt en sjort aan het publiek totdat er een kolkende massa ontstaat. Krach heeft maar een doel: de bezoekers afmatten en dusdanig in trance brengen, dat de zaaleigenaar de lichten niet meer durft aan te doen.

Deel: