Op 22 april komt Percy Sledge,  een van de pioniers van de emotionele soul-ballad, voor een eenmalig concert in  Nederland naar het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Een unieke gelegenheid om deze  levende soul legende nog eens aan het werk te zien en weg te zwijmelen in het  rode pluche.

Na enkele jaren bij soulgroep ‘The Esquires Combo’ gezongen te hebben, ging  de ex-ziekenverpleger in 1966 solo en scoorde dat zelfde jaar zijn eerste grote  hit met ‘When a Man Loves a Woman’. Percy Sledge (1941) was één van de eerste  artiesten die het aandurfde om soul met country invloeden te vermengen wat voor  die tijd vrij ongebruikelijk was. Een nieuwe stroming was geboren en sloeg  duidelijk aan bij het grote publiek. ‘My Special Prayer’, ‘Warm And Tender  Love’, ‘It Tears me Up’ en ‘Take Time To Know Her’ zijn slechts enkele hits die  hij op zijn naam schreef.

Dat hij in 1989 de prestigieuze ‘Rhythm and Blues Foundation’s Career  Achievement Award’ won is dan ook een terechte beloning voor iemand die  inmiddels al meer dan 50 jaar met zijn krachtige, emotionele stem zijn publiek  weet te boeien.

‘The Golden Voice Of Soul’, zoals  hij door soul liefhebbers genoemd wordt, staat nog steeds gemiddeld 100 keer per  jaar op de planken. Een levende legende komt naar Heerlen!

Uiteraard zullen wij uitgebreid  over dit unieke concert berichten.

Dinsdag 22 april 2014
Locatie: Theater Heerlen – RABOzaal
Aanvang: 20:00
Tickets € 17,00 – 37,00 (excl. service- en transactiekosten)
www.parkstadlimburgtheaters.nl

Deel: