Tivoli Oudegracht gaat begin juni verhuizen naar het grote TivoliVredenburg vlakbij het station, midden in Utrecht. Tot die tijd neemt Tivoli samen met haar bezoekers waardig afscheid van haar pand aan de Oudegracht door de concertreeks Tivoli Tijdloos. Onder andere de relatief jonge bands Blaudzun en Kyteman zullen een concert geven. Maar ook zal stilgestaan worden bij bands die al vlak na de opening van Tivoli als kraakpand eind jaren ’70 optraden. De Nederlandse punkband The Ex is er daar een van, en mag natuurlijk niet ontbreken. Sinds de oprichting eind jaren ’70 is The Ex nooit voor één gat te vangen geweest. Begonnen in de punk-explosie, waarin alles kon, is de band altijd nieuwsgierig en eigenwijs gebleven. Met gitaar, bas, drums en stem als basis wordt voortdurend gezocht naar muzikaal onontgonnen terrein. 34 jaar en meer dan 25 albums en ongeveer 1800 optredens over de hele wereld later doet de band nog altijd alles in eigen beheer, zonder platenmaatschappijen, managers of roadies.

De band organiseert het Ex festival met zeer uiteenlopende gasten, o.a. de Ethiopische band Fendika (ETH) met dansers, de zanger van Sonic Youth Thurston Moore (USA), jazzdrummer en visual artist Han Bennink + Peter Brotzmann (NL/D), experimentele pop van Chocolat Billy uit Bordeaux (Fr), drie  Londense meiden van de freestyle punkband Trash Kit (UK), de band Space Siren (NL) die shoegaze noise maken, rapper en MC Arnold, en de Rebel Up! Soundclash DJs met ‘Sounds from the Global Underground‘.

Meer informatie over the Ex festival in Tivoli, waaronder de tickets, vind je hier.

Deel: