Mijn eerste ontmoeting met Young The Giant was in 2011 op Lowlands. Toen ik ze daar voor het eerst heel even mocht spreken, viel het me op dat het heel relaxte jongens waren. Op 16 januari mocht ik ze in Amsterdam interviewen en kijken of ze inderdaad nog zo relaxt waren.

Festivals
In 2011 kwam in Nederland het debuutalbum uit van Young The Giant en stonden ze meteen op Lowlands. Ik vroeg ze naar de ervaring om op Lowlands te mogen spelen. Het was het eerste grote festival in Europa waar ze mochten spelen en dat hebben ze ervaren als zeer leuk. Voordat Young The Giant moest spelen, was er een soort van dansgroep, die het publiek een dansje zou leren, dit vonden ze nogal grappig. Het leek wel een soort van warming-up voor Young The Giant.

In de USA zijn er 2 festivals waar ze graag spelen, namenlijk: een groot festival in Chicago, waar het één groot feest is en een festival in Tennesee, Bonnaroo, de sfeer is hier enorm goed. In Europa, zouden ze graag nog een keer op Lowlands willen staan en op Glastonburry, dit is toch wel de droom van iedere band.

Nederlandse concerten
In 2012 hebben ze in 3 zalen gespeeld, de Melkweg in Amsterdam, Het Paard in Den Haag en Tivoli Oudegracht in Utrecht. Ik vroeg de band hoe ze het vonden om in deze steden en zalen te spelen. Zij vertelden dat ze het ontzettend leuk vinden om naar Nederland te komen en dan ook de plekken buiten Amsterdam te bekijken. De architectuur en de vele fietsers vallen wel op. De fans zijn in elke stad weer anders en dat maakt het ook leuk om een goede show te willen neerzetten.

Mind over Matter
Tussen het debuutalbum en Mind over Matter, zijn ze vooral bezig geweest met touren, zowel in de USA als daarbuiten. Daarnaast zijn ze ook aan het schrijven geweest voor het nieuwe album en hebben ze vakantie gehouden.

Het is voor Young The Giant inmiddels dan ook mogelijk om van de inkomsten die de band krijgt, te leven. Dit is de droom van elke muzikant, die helaas niet altijd mogelijk is. Ze beseffen maar al te goed, dat dit toch ook wel bijzonder is.

Er staan op korte termijn geen optredens gepland in Nederland, maar ze hebben beloofd wel heel snel terug te komen.

Deel: