Eriksson DelcroixOp 10 februari wordt het nieuwe album uitgebracht van Eriksson Delcroix. Eriksson Delcroix is het samenwerkingsverband van Bjorn Eriksson, gitarist van o.a. Zita Swoon, Maxon Blewitt en Admiral Freebee en zijn levensgezellin Nathalie Delcroix van o.a. Laïs en Birds That Change Colour. In 2012 heeft Bjorn samen met zijn vader Karl de soundtrack gemaakt van de film The Broken Circle Breakdown van regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid Der Dingen) onder de naam The Broken Circle Bluegrass band en bestaat uit bluegrass classics en een aantal originals. Het album bereikte in zeer korte tijd de nummer 1 positie in de Belgische charts en zijn er meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Op dit album stijgt het duo tot grote hoogten met prachtige, warme en zeer melodieuze alt country liedjes die doen denken aan het werk van Emmylou Harris en Gram Parsons, Robert Plant en Alison Krauss maar ook aan Calexico en Giant Sand. Met medewerking van Bjorn’s vader Karl, Elko Blijweert (Kiss My Jazz/Dead Man Ray) en Tim Coenen (Admiral Freebee).

Deel: