Marlijn Weerdenburg en Helge Slikker vormen het muzikale duo “Miss Molly & Me” en tekenen samen voor het album “Travellers” dat  onlangs is uitgebracht. Er is veel muzikaliteit in dit project gestopt en elk nummer heeft zo zijn apart accentje. Nu is dat een streepje trompet, op een andere plaats een toets Hammond, dan een fluitsolo of een hijgje jammerplank maar telkens weer, in elk nummer, is er die specifieke, originele baslijn. Het easy listening album flaneert van de ene stijl naar de andere zonder eclectisch te worden. Het kan bluesy, jazzy of country maar het blijft soulfull lekker klinken. Ongecompliceerde, mooie muziek.

‘Travellers’ gaat uptempo de baan op met een sterk ‘Gotta see it all’ en in de eerste bocht halen ze de snelheid er gelijk weer uit zoals goeie chauffeurs dat doen. En dat is de trend voor de hele plaat, gas geven voor de rechte stukken en langzaam door de bocht, een snel nummer afgewisseld met een sloowtje. De zangers wisselen ook geregeld; ‘For life’ is voor de heerlijk heldere stem van Marlijn terwijl het eerste nummer voor Helge was. Zeer leuk zijn de tweede stemmen die afwisselend door beiden gedaan worden en die zo mooi bij elkaar passen dat de tweede stem soms lijkt over te vloeien in de eerste, bijna perfecte zang.

Het hele album schuift comfortabel voorbij met af en toe een iets zwakker traag nummer.

‘Travelers’ is een verzameling pakkende liedjes over hun uitstapjes en belevenissen op reis. Je hoort nieuwe muziek en verse verhalen die zich afspelen in New York, Rome of Kaapstad. Allemaal plekken waar het duo vorig jaar voorbij of doorheen gereisd is. Geen woeste avonturen of grote gevaren, maar relaxte city trips met veel zon en nu en dan een goed glas. Miss Molly & Me doet denken aan Simon & Garfunkel maar een pak vrolijker.

Hoogtepunten zijn volgens mij: ‘You just give’, ‘The menu’ ‘On the F train to Coney Island’ en als super relaxnummer het gevoelige ‘For life’.

Ondanks de grote individualiteit van de nummers beginnen ze naar het einde van het album toe een beetje in mekaar over te lopen. Misschien wegens de grote overeenkomst in stijl. Ondanks dat blijft het een zeer goed album met erg mooie zang en veel bijzondere instrumentale interpretaties en vooral die prachtig combinerende stemmen van Marlijn Weerdenburg en Helge Slikker. Good Golly, Miss Molly…

info@missmollyandme.com

8/10

Deel: