Ninja Tune kondigt met trots aan dat het nieuwe album ‘Food’ van soulpop zangeres Kelis op 28 april 2014 op het Ninja Tune-label zal uitkomen. Het album, (geproduceerd door Dave Sitek, TV On The Radio) betekent een behoorlijk stijlwissel voor Kelis, het is een soulalbum dat zowel klassiek als ook rauw en alternatief klinkt.

Kelis is wederom een goed voorbeeld van een wereldster die ervoor kiest om een eigen weg uit te stippelen, door haar materiaal te releasen via een klein onafhankelijk label. Die samenwerking is ook helemaal niet onlogisch, bij Ninja Tune hebben ze veel ervaring met creatieve en onafhankelijk artiesten wiens talent eerder gekoesterd en gevoed moet worden in plaatst van gestuurd en beperkt.

Kelis heeft in de loop der jaren talloze hits gescoord met o.a. ‘I Hate You So Much Right Now’, ‘Caught Out There’, ‘Milkshake’ en ‘Trick Me’ en onlangs had ze nog een hitsingle met Calvin Harris met het nummer ‘Bounce’. Ze heeft in haar carrière vele gouden en platina albums, twee Grammy nominaties en meerdere prestigieuze muziekawards mogen ontvangen. Ook heeft ze samengewerkt met grote namen als o.a. Bjork, Raphael Saadiq, Moby, Outkast, P Diddy, Skream en eerder genoemde Calvin harris.

Deel: