Een paar dagen voor Valentijnsdag zal de populaire folkband Band of Horses een akoestisch livealbum uitbrengen. ‘Acoustic at the Ryman’ is opgenomen in het gerenommeerde Ryman Auditorium in Nashville. Rocklegendes zoals The Eagles en Crosby, Stills and Nash hebben hier ook legendarische concerten gegeven. Het album komt uit op 10 februari 2014 en bestaat uit 10 akoestische nummers.

Met het opnemen van dit livealbum wilden ze vooral de energie van de omgeving meenemen in het opnameproces. De sfeer van het Ryman Auditorium was zo belangrijk, dat ze hier met veel aandacht voor detail aan hebben gewerkt. Ze hebben de nieuwste hardware gebruikt van de DSD recorders van Mytek en het album is in hometown Charleston Sound gemixt. Het resultaat: ‘Acoustic at the Ryman’ is een van de weinige niet klassieke/jazz albums gemixt en gemastered in het DSD formaat.

‘Het plan was om het wild en expressief te houden net zoals in de show, maar ook om om de hoogste resolutie te behouden’, aldus bandlid Bill Reynolds. ‘De energie in de Ryman was immens. Als dat de luisteraar bereikt, zien we het als een succes’.

Tracklist
1) Marry Song
2) Slow Cruel Hands of Time
3) Detlef Schrempf
4) Everything’s Gonna Be Undone
5) No One’s Gonna Love You
6) Factory
7) Older
8) Wicked Gil
9) The Funeral
10) Neighbor

Deel: