De Britse indie/noise-rock band Yuck komt in februari 2014 naar Nederland. Ter promotie van hun nieuwe album ‘Glow & Behold’, de opvolger van het bejubelende titelloze debuut uit 2011, zal de band uit Londen vier clubshows in ons land geven.   

Het tourschema ziet er als volgt uit: 

26 februari: Amsterdam, Paradiso
27 februari: Utrecht, Ekko
28 februari: Nijmegen, Merleyn
01 maart: Groningen, Vera 

De kaartverkoop start zaterdag 9 november om 10:00 uur. Kaarten zijn rechtstreeks via de podia te bestellen. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten hierbij groot is. 

In 2011 was het gelijk raak. Met hun alom geprezen debuutalbum werd het Engelse viertal, dat door Max Bloom en Daniel Blumberg in 2009 werd opgericht, meteen door de critici warm onthaald en gebombardeerd tot een van de hipste bands van het moment. 

Gedragen door een geluidsmuur van ‘nineties‘ aandoende gruizige gitaarrock waarin shoegaze en grunge invloeden weerklinken, beheerst Yuck de kunst om stuk voor stuk aanstekelijke en zorgvuldig opgebouwde popsongs tot stand te brengen. Het vertrek van mede-oprichter Blumberg, die zich is gaan focussen op zijn solocarrière, heeft hier geen invloed op gehad.  

Dankzij de succesformule heeft Yuck de afgelopen jaren uitgebreid en intensief getoerd; onlangs ook nog als support act voor The Pixies.

Deel: