My Baby’s debuutalbum My Baby Loves Voodoo! verschijnt woensdag 13 november 2013. Ook speelt My Baby op Eurosonic/Noorderslag op het Radio 6 podium. Het succes van My Baby’ lijkt onvermijdelijk: de demo werd vorig jaar al opgepikt door de legendarische bassist Larry Graham, die hen direct uitnodigde om met hem mee te spelen tijdens zijn Nederlandse tournee en bij De Wereld Draait Door. Deze week werd bekend dat My Baby op Eurosonic/Noorderslag 2014 speelt!

My Baby is live een powertrio, bestaande uit Cato van Dijck (zang/gitaar), Joost van Dijck (drums/zang) en Daniel de Vries (gitaar). De band bezweert het publiek met een muzikale reis door de tijd verrijkt met countryblues, gospel, folk en een vleugje voodoomagie. Zelf omschrijft de band deze bundeling van invloeden als indiefunk en deltatrance. Mede dankzij producer Mickey Smid heeft de band anderhalf jaar kunnen experimenteren in de studio om deze eigen sound te ontwikkelen.

My Baby Loves Voodoo! heeft een maatschappelijk-kritische kant. Cato van Dijck: “Een grote bron van inspiratie, zowel inhoudelijk als muzikaal, is de ‘Great Depression’ van de jaren dertig. Met dit album willen we een parallel trekken tussen die periode en deze huidige tijd, waarin de crisis en het sociale politieke klimaat voor onrust en onzekerheid zorgen.” De albumpresentatie is woensdag 13 november om 21.30 uur in OT301 te Amsterdam.

Deel: