We dachten dat de band een stille dood was gestorven, maar op vrijdag 22 november 2013 brengt Clouseau zijn 11de Nederlandstalige studioalbum uit, het eerste na een sabbatical van vier jaar. Het album ‘CLOUSEAU’ telt 14 nieuwe songs, bijeen gepend in het najaar van 2012 en het voorjaar 2013. De opnames vonden plaats tussen juni en augustus 2013 in de Wisseloord Studio’s in Hilversum onder leiding van producer Hans Francken. Wie ‘CLOUSEAU’ beluistert, zal geen abrupte koerswijziging horen ten opzichte van haar voorgangers. Het initiële idee van radicaal iets anders te doen werd tijdens het schrijfproces al snel van tafel geveegd. In de plaats daarvan: misschien wel de sterkste en meest coherente collectie songs die het duo ooit heeft afgeleverd.

De eerste single is reeds uit en heet ‘Vliegtuig’. Deze single werd door de broers Wauters resoluut uit het album gelicht en wel hierom: Vliegtuig is een fantastische song, al zeggen we het zelf. Heel speciaal, iets wat we nog nooit gedaan hebben. Niet helemaal voor de hand liggend in opbouw en je moet de tekst echt laten inzinken. Maar het is een song die je nooit meer loslaat eens je hem echt kent en die je niet na 10 luisterbeurten beu gehoord bent. Wij zijn beiden geweldig enthousiast en écht blij dat we er eindelijk mee naar buiten kunnen komen.

Deel: