Op 12 november komt de Deense singer-songwriter Nanna Øland Fabricius, alias Oh Land, naar aanleiding van haar derde album ‘Wish Bone’ naar Nederland voor een concert in Paradiso, Amsterdam. Haar jongste langspeler is op 4 november verschenen (ADA/Warner) en telt dertien veelal luchtige electro-pop songs met ultiem pakkende melodieën, die omlijst zijn met de opvallende en prachtige stem van de zangeres.

‘Wish Bone’ laat een veelzijdig en kleurrijk palet van hitgevoelige nummers afgewisseld met eigenzinnige en ingetogen liedjes horen. Vrolijke, aanstekelijke en uitbundig gezongen popsongs enerzijds, intieme en minimalistische gitaarliedjes met ingehouden zang anderzijds. 

Als dochter van een organist en operazangeres kwam Oh Land al op jonge leeftijdOh-Land-Wish-Bone-2013-1500x1500 in aanraking met muziek. Desondanks was haar grootste passie ballet. Als veelbelovende danseres studeerde zij zowel aan de Royal Danish als de Royal Swedish Ballet School, maar een ongelukkige blessure leidde ertoe dat ze haar danscarrière noodgedwongen moest beëindigen. Hierdoor pakte ze haar andere grote passie op, namelijk muziek. 

Haar debuut ‘Fauna’ verscheen in 2008, aanvankelijk alleen in Denemarken. Echter werd het ook buiten de landsgrenzen opgepikt en volgde in 2009 een internationale release. Vooral in Amerika werd zij enthousiast onthaald. Oh Land verzorgde onder meer optredens bij bekende talkshows en het voorprogramma voor Katy Perry en Orchestral Manouvres in the Dark (OMD) tijdens hun Noord-Amerikaanse tournees. 

Vanwege het succes en de mogelijkheden in de VS, besloot Oh Land Kopenhagen te verruilen voor Brooklyn alwaar ze sindsdien haar muzikale carrière (naast die van actrice) verder ontwikkelt. Dit heeft geresulteerd in de albums ‘Oh Land’ en ‘Wish Bone’. De eerste single hiervan afkomstig heet Renaissance Girls en is via deze link te bekijken. 

De voorverkoop van het concert in Paradiso is al gestart. Kaarten zijn rechtstreeks te verkrijgen via de website van het podium: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Oh-Land-1.htm.

Deel: