In 1956 verhuist enfant terrible Jerry Lee Lewis (Dennis Quaid) van Louisiana naar Memphis, vastbesloten om Elvis van zijn voetstuk te stoten. Wanneer Jerry de basakkoorden met zijn voeten drumt, schreeuwen de fans om meer en wanneer hij een voorstelling eindigt met het in lichterlaaie zetten van de piano, bestormen ze het podium. Als hij echter trouwt met zijn 13-jarige achternichtje Myra (Winona Ryder) is het schandaal dat volgt bijna funest voor zijn carrière.

‘Great balls of fire’, 17:05 – 18:50 uur, MGM

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek. In deze aflevering aandacht voor twee alternatieve rockbands die eind oktober/begin november in Nederland optreden: Editors (GB) en Imagine Dragons (VS). De Editors brachten in augustus hun vierde album ‘The Weight Of Your Love uit’, waarop ze terugkeren naar hun met dood enn dergelijke geobsedeerde gitaarrock van de eerste twee platen. De Imagine Dragons komen uit Las Vegas en zijn met hun eerste reeks singles veelvuldig op de radio te horen. Beide bands traden op tijdens de afgelopen Lowlands-editie. In deze aflevering ziet u de hoogtepunten van die optredens.

‘3voor12 presenteert… Editors/Imagine Dragons’, 19:30 – 20:40 uur, Cultura 24

Muziekprogramma Live vanuit het BBC Television Centre in Londen presenteert Jools Holland optredens van bekende artiesten en biedt ook een podium aan beginnende musici.

‘Later Live… with Jools Holland’, 23:00 – 23:30 uur, BBC 2

Deel: