In thuisland Amerika is er al veel om te doen en na hun grotendeels uitverkochte clubtour in Engeland, lijkt er ook voor de Britten geen ontkomen meer aan: de energieke, strakke en vooral ook super aanstekelijke en onweerstaanbare indie/garage punkrock van het Amerikaanse trio Radkey! Nu is het de beurt aan Nederland, want deze week maken ze de oversteek voor een drietal concerten en zijn ze a.s. donderdag bovendien live te gast bij 3voor12 radio, die vandaag ‘Romance Dawn’ als de nieuwe ‘3voor12 Single van de Week‘ heeft uitgeroepen. 

Radkey bestaat uit de drie jonge broers Radke (zonder y), afkomstig uit St. Joseph, Missouri. RADKEYGrote broer Dee verzorgt de zang en gitaar, de middelste broer Isaiah neemt de baspartijen voor z’n rekening en jongste telg Solomon slaat als een malle op z’n drumstel. Gerefereerd wordt naar bands als The Misfits, Danzig en The Ramones. En in diezelfde toonaangevende internationale muziekmedia wordt het jeugdige drietal onthaald als zijnde de redders en voortzetters van de rock. 

Inmiddels zijn er twee EP’s uitgebracht, namelijk ‘Cat & Mouse’ en ‘Devil Fruit’. Met in de hoofdrol: gierende gitaarriffs, ronkende baspartijen en slagwerk dat om de oren vliegt. Ook in Nederland zijn beide releases verkrijgbaar, zowel op vinyl als digitaal. 

Radkey is deze week op de volgende locaties te zien:

24 oktober: Amsterdam, Paradiso
25 oktober: Eindhoven, Effenaar (locatie nul zes)
26 oktober: Zwolle, Let’s Get Lost Festival


Deel: