Vanavond een topavond voor de Elvis fans. TCM laat de rockers onder ons eerst genieten van ‘Jailhouse Rock’. ‘Jailhouse Rock’ is een uit 1957 daterende film geregisseerd door Richard Thorpe met in de hoofdrollen Elvis Presley, Judy Tyler, en Mickey Shaughnessy. Bouwvakker Vince Everett (Elvis Presley) doodt tijdens een vechtpartij in een bar per ongeluk een dronken man en wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf in de staatsgevangenis voor doodslag. Zijn celgenoot, een uitgerangeerde country en western zanger Hunk Houghton (Mickey Shaughnessy), hoort Vince zingen en tokkelen op zijn gitaar, hij besluit hem les te gaan geven. Hunk overtuigt Vince om deel te nemen aan een show in de gevangenis, die wordt uitgezonden op landelijke televisie.

‘Jailhouse Rock’, 19:20 – 21:00 uur, TCM

Na ‘Jailhouse Rock’ trakteert TCM de Elvis fans op ‘Elvis on Tour’. De documentaire was de 33e en laatste film met Elvis voor zijn overlijden in 1977. ‘Elvis on Tour’ is de opvolger van ‘That’s the Way it Is’ (1970), de documentaire volgt Elvis tijdens een 15 steden tellende tour door de V.S. in april 1972. ‘Elvis on Tour’ bevat ook opnames uit zijn fameuze Ed Sullivan TV-shows (1956) en opnames van repetities vóór de tournee.

‘Elvis on Tour’, 22:40 – 00:15 uur, TCM

Documentaireklassieker: ‘Festival Express’ uit 2003 van regisseur Bob Smeaton. In 1970 reisden onder anderen Janis Joplin, The Band en The Grateful Dead vijf dagen lang per trein dwars door Canada. Ze leefden en feestten samen en gaven concerten daar waar ze stopten. De trein werd omgedoopt tot de Festival Express en de reis werd de grootste ‘non-stop rock ’n roll party’ aller tijden. Met de ‘Festival Express’ werd gehoor gegeven aan de roep om meerdaagse muziekfestivals als Woodstock. Een terugblik op deze legendarische treinreis met de mensen die er destijds deel van uitmaakten.

Documentaireklassieker: ‘Festival Express’, 23:47 – 01:12 uur, HollandDoc 24

Deel: