Eerder deze maand werd al naar buiten gebracht dat de Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow op 13 januari 2014 zijn nieuwe album ‘Post Tropical’ uitbrengt (Bertus) en dat hij daarvan op 24 november a.s. een voorproefje geeft tijdens het Songbird Festival (Rotterdam). Vandaag maakt McMorrow  bekend, dat hij in februari ’14 naar Nederland komt voor een aantal shows, die onderdeel zijn van zijn Europese tournee ter promotie van zijn nieuwe album. 

Het tourschema ziet er als volgt uit: 

09 februari: Groningen, Stadsschouwburg
10 februari: Nijmegen, Stadsschouwburg
11 februari: Amsterdam, Concertgebouw 

De kaartverkoop van deze concerten start op zaterdag 19 oktober om 10:00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via de websites van de zalen. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten hierbij groot is. 

2011 was het jaar van de doorbraak voor McMorrow. ‘Early in the Morning’ werd overal met laaiend enthousiasme ontvangen. Het album stond op 1 in de charts, werd platina en viel veelvuldig in de prijzen. In 2012, tijdens Eurosonic/Noorderslag, nam McMorrow de European Border Breakers Award in ontvangst, een belangrijke prijs ter erkenning en aanmoediging van nieuw talent binnen de Europese popmuziek. In Nederland volgden o.a. een uitverkochte clubtour, een extra en uitverkochte show in de Melkweg en optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open.   

‘Post Tropical’ is de opvolger van het zeer succesvolle debuut ‘Early in the Morning’ uit 2011. Niet ver van de Mexicaanse grens kwam het album op een peacannoten boerderij tot stand. Hoewel het onmiskenbare “McMorrow-geluid” nog altijd nadrukkelijk aanwezig is, is de zanger en liedjesschrijver uit Dublin ook de uitdaging aangegaan om nieuwe muzikale paden te bewandelen. De ‘Post Tropical’ trailer is via deze link te bekijken.


Deel: