Van Morblus zijn we inmiddels al heel wat gewend en dat hun nieuwe album niet zou tegenvallen was dan ook geen verrassing voor me. Onze Italiaanse vrienden staan zowel live als op de plaat al zo’n 20 jaar garant voor een degelijk stuk blues. “Green Side” is alweer hun tiende album. Deze keer is het een studioalbum met daarbij de aantekening dat het geheel op de zang na helemaal live in de studio was ingespeeld. Van de veertien songs zijn er dertien zelfgeschreven nummers bij, waarvan Gregory Barrett voor enkele de tekst heeft geschreven. Ook zingt en speelt op een van de nummers mee.

Ook dit album staat vol (77 minuten!) met solide blues, doorspekt met jazz- en funkwerk. Morblus GreenSide_cDrummer Diego Pozzan en bassist Stefano Dallaporta zorgen voor een solide groovend fundament, waarop zanger, gitarist Roberto Morbioli en toetsenman Daniele Scala kunnen schitteren.
Het begint vrij rustig met de openingstrack, de relaxte boogie “Emotional Mess”, maar dan gaat het spul los met het soulvolle “Down In Memphis”, gevolgd door de jumpblues “Blow Me Up”. De instrumentale titelsong “Green Side” doet door de latinritmes wat denken aan Santana. En zo gevarieerd gaat het verder, we horen bluesy ballads, wat funk en uptempo, het verveelt geen moment. Mijn favoriete songs zijn de boogie “Midnight Ride” met Gregory Barrett op piano en “I Believe To My Soul” van Ray Charles en de enige cover, die wordt gezongen door Viviane Helms.

Morblus weet de hoge kwaliteit van hun werk vast te houden. Ook deze cd is weer een genot voor het oor.

(Jazz Haus Records) (7,5/10)

Deel: